Prohledat tento blog

Používá technologii služby Blogger.

V čem nosím(e)?

Nejsem úplně prvoplanová "nosnice":-), většinou jezdím s kočárkem, protože můžu vzít i neplánovaný nákup a nemusim ho tahat v ruce. Nebo se mi tam vejdou hračky, svačiny a dopravní prostředky pro staršího. Ale na dovolených, výletech nebo pěších cestách ze školky, nosítka využíváme od narození. A která to tedy jsou, a proč nenosím v šátku?




Nošení dětí jsem řešila už v prvním těhotenství, vždycky se mi to libilo, hlavně pro praktické využití a aktivní rodiče. Mně osobně se nejprve zamlouvala i představa šátku, když jsem o tom ale přemýšlela prakticky, usoudila jsem, že když pojedeme na výlet bude nosit většinou muž, a uplně jsem ho viděla jak se do toho "nadšeně" souká. A pak je tu ještě moje netrpělivost. Takže jsem šátek zavrhla a koupila klasickou Manducu ( zde ). Myslím že nám sloužila dobře.
 Je to jedno z prvních ergo nosítek které tu bylo a myslím, že se až zbytečně dnes v "nosícím světě" haní. Ano, je již překonaná, ani nemá tak hezké designy jako jiná nosítka ( což je samozřejmě strašně důležitý, že jo;-)  a rozhodně není od narození do 20kg, ale pro dítě cca 4m až 1-1,5roku je stále fajn. My jsme k ní zakoupily ještě zimní fleesovo-softshelovou kapsu(tuto ) na zimu a zvládla s námi docela dost:-)




Když Mates začal být větší a kompaktnější už chodil a seděl a tak.... pořídili jsme krosnu. Tehdá se nám to zdálo jako dobrej nápad. Krosna má úložný prostor, takže nepotřebujete další zavazadla. Pokud koupíte kvalitní tak se pro nosiče dá docela dobře nastavit. My máme Deuter (tuto ), to je myslím stále TOP mezi krosnama. Jenže vzhledem k tomu že to naše dítě spí i v 4 letech po obedě i 3hodiny a je schopnej usnout prakticky kdekoliv, tak jsem měla potřebu to řešit nějak jinak. Protože v krosně je opravdu hrozně zkroucenej. Jemu to asi nevadí, ale já  se na to nemohla dívat:-)




 Takže přišlo na řadu další vybíraní nosítek. Tentokrát rovnou dvou protože nám druhé mimino dorostlo z Caboo (viz.níže). Opravdu dlouho jsem vybírala až jsem našla Aloe nositka která se vyrábí v devíti velikostech a maji opravdu krásné designy a cena je oproti jiným známým nosítkům, podle mě, velmi přívětivá. Když jsem navíc zjistila ze si je můžu vyzkoušet na Praze 10, bylo to jasný :-). Paní Naďa mi pomohla s výběrem a já jsem si odnesla dvě krásná nosítka. Na Kubu (4m, 8kg) velikost Baby plus a na Matese (4r 14kg) Todler extra. Co je super, že součástí všech nosítek jsou rozšiřovače, takže když dítko povyroste nemusite hned kupovat jiné nosítko. Taky mají opravdu široký bederní pás, což je fakt znát na rozložení váhy při nošení. A v neposlední řadě suprově vyřešenou kapucku, která se dá využít i jako prodloužení zad když už je dítko větší. Kdo chce může si nechat ušít nosítku přímo na míru, a to jak designově tak i funkčně (v nabídce jsou i různé šíře popruhů a možnosti jejich zapínání. Kdo kupuje raději z druhé ruky pro toho je určena skupina Nosíme v Aloe .


 Musím říct že i toho 4letýho v pohodě unesu, krosna pro mě byla vlastně hrozně těžká a táhla mě dozadu. Můj muž třeba na samostaný výlet se starším krosnu preferuje, právě proto že nepotřebuje další "zavazadlo" na svačinu a jiné nezbytnosti.


Caboo je předvázané šátkové elastické nosítko vhodné od narození. Jasně, mohla bych používat rovnou šátek, ale jsem dost netrpělivá a tohle je podstatně rychlejší a jednodušší. Caboo jsem si jako poučená matka;-) pořídila na druhorozeného. Musím říct že se mi v tom nosilo opravdu výborně. Nosítko je ale díky své elastičnosti vhodné jen pro menší miminka, uvádí se tak cca 8m. Vzhledem k tomu že náš Buřtík v 4m vážil 8kg, musela jsem ho poměrně brzy prodat.
 Pokud chcete aby nosil i Váš muž a víte že se do šátku nezašmodrchá, tuhle variantu opravdu vřele doporučuju:-)


"Nezbytnosti " na nošení

 Tady bych ráda uvedla pár drobností které používám abych si usnadnila život. Předně to jsou slintáčky na popruhy. Jak víme děti všecko rádi žužlají, popruhy nevyjímaje. A prát pokaždý nosítko není uplně zábavný. Takže stačí nasadit slintáčky a vyprat vždy jen ty. (Moje oblíbené aloe mají barevně sladěné slintáčky i ke každému nosítku).

 Jednou taky přijde chladnější období a je třeba řešit zda pořídit přímo nosící bundu nebo to řešit nějak jinak. Já jsem původně měla softshelovou kapsu, ta sice účel splňuje ale nebylo to to pravé ořechové. Pokud si totiž dáte dítě na tělo, přes něj kapsu a pak si oblečete bundu, musí bunda zůstat rozepnutá. To mi nějak nevyhovovalo protože na mě pořád někde foukalo. Varianta B, dát si dítě až na bundu a přes to kapsu taky nebyla ideální. Nosítko se docela špatně dotahuje, a pak taky, když jste na celodenním výletě a jdete třeba na oběd tak si chcete sundat bundu. Jenže dítě, jako na potvoru zrovna spí a tím že ho odepnete ho asi v 90% případů vzbudíte a to samozřejmě nechcete:-) Takže za mě fajn akorát do mírnějšího chladu.

Pak jsem náhodou narazila na nosící vsadku BellyBoo a dost mě to nadchlo. Vsadka je universální do téměř všech kabátů a bund se zipem, s délkou až tak do půl stehen. Stačí si případně doobjednat adaptéry. Taky si můžete přikoupit zateplení, kapucku nebo si zvolit svou barvu cvočků a podšívky do kapucky. Vzhledem k tomu že druhorozenej je únorovej, měla jsem možnost vsadku hnedka vyzkoušet a myslím že jsme byli oba spokojení. Mám od nich také capáčky na nožky miminka, ty jsem zatím nepoužila, čekají na podzim.



Proč si nepořídím rovnou nosicí bundu/ kabát? .. Nechce se mi za něj dávat tolik peněz. Můžu ho nosit jen já, protože to muž neobleče, a já samozřejmě chci aby nosil;-) A taky jako klasická ženská chci bundy a kabáty střídat..


 Co nemám stále doladěné, je nějaká příruční taštička na karabinky, zatím používám prostě takovou sportovní taštičku od vietnamců, ta mi nejvice velikostně a přihrádkama vyhovuje. Ale nelibí se mi..;-)
Aloe dělají i ke každému nosítku kapsičku která jde připnout do oček buď dopředu nebo na bok nosítka, ale ta je pro mě zase tak nějak malá.. takže pokud máte dobrý tip.. sem s ním:-)

Co samozřejmě nosím je batůžek, já mám ráda takové ty malé elegantnější koženkové batůžky a mám je v několika barvách. Aloe mají i batůžky přímo k danému nosítku se zipem od zad, takže batoh nemusíte sundavat. Stačí jen sáhnou dozadu:-) ( zde k nahlédnutí:-) )

!!!!!


Víte že pro nošené děti nejsou vhodné kalhoty s ťapkami ale oddělené tepláčky a ponožky(návleky)? - Kvůli nepřirozenému zvednutí špiček, prostě spojené gaťky neumožňují přirozené pohybování nožkou:-)

A jaké máte nosící vychytávky vy? Sem s nima ať se taky poučím:-)





1 komentář

  1. While again how you proceed is your decision, these are arguably decent odds when the alternative is basically agreeing to break even on the round. If you've have} a Flush or Straight, maintain until you've have} 4 of five playing cards required for a Royal Flush, at which level the decision is at your discretion. The most obvious recommendation is that you simply always search to position the maximum 5 credit score wager, as you might be} shortening your return fee by 1.362% otherwise. Check back as we feature the newest and greatest on our slot floor. PokerListings has since 2003 been the number one supply for information, trade updates, and academic content material for players of all ranges and helped them improve their skillsets. 카지노 PokerListings.com is owned and operated by a Rock Intention Malta Limited, an Acroud AB company.

    OdpovědětVymazat