Prohledat tento blog

Používá technologii služby Blogger.

Do divadla s dětmi


 Když jsem byla malá, brala mě máma poměrně často na dětská představeni do říše loutek. Takže, když jsme si pořídili Matese, docela jsem se těšila až ho taky začnu takhle kulturně vzdělávat. To jsem ovšem netušila, že TO dítě bude těžce zatížený na dopravní prostředky, tudíž snaha ho nalákat na cokoliv o princích nebo zvířátkách je úplně zbytečná.





 Nedávno jsem ale narazila na odkaz o dětském představení O lokomotivě nejlokomotivovatější a tak mi svitla naděje:-). Představení je na motivy "Pohádky o mašinkách" , což samo o sobě je první krok k úspěchu, a hlavně, na scéně se pohybují opravdové elektrické mašinky. Tak jsem sebrala odvahu ( a dvě kamarádky s dalšíma dvěma tříletejma špuntama) a vyrazili jsme.

Divadelní představení probíhá v kulturním sále Fantovy budovy na hlavním nádraží. Tím pádem se nabízí možnost přijet tématicky rovnou vlakem:-) Jinak je třeba projít Fantovou budovou na 1. nástupiště a odsud po schodech do druhého patra ( na stránkách divadla se uvádí, že vám jsou schopni i pomoci s kočárkem). Divadlo je řešené pouze dvěma řadami sedaček okolo scény s mašinkami, takže všichni dobře vidí (děti jsou usazeny většinou na zemi). Rezervace dopředu není nutná, my jsme ji tedy měli, přišlo nám to lepší vzhledem k tomu že nás bylo 6. Jako bonus ke každé dětské vstupence dostanete volňásek do Království železnic pro dítě do 15ti let.

 Byli jsme docela na trni jak to ti naši hoši zvladnou. Přeci jen, udržení pozornosti nepatří mezi jejich silné stránky. Ale k našemu překvapení to vydrželi jen s občasnou pauzou na sušenku, pití nebo banán. Herec (průvodčí) před představením dětem štípne lístky,a v průběhu představení s nimi komunikuje.
 Takže hlásím, že chlapcům se to líbilo a prý chtějí na druhý díl.

 Kdo se nyní odhodlal nasytit hlad po kultuře své ratolesti, tady máte odkaz:-)







Žádné komentáře